zondag, 26. juni 2016 - 12:39 Update: 26-06-2016 12:46

Man knijpt agente in Goor tijdens schoolfeest in haar bil

Man knijpt agente in Goor tijdens schoolfeest in haar bil
Foto: Archief EHF
Goor

Een 34-jarige man uit Goor is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij een 23-jarige agente in haar bil had geknepen. Dit meldt de politie zondag.

'Tijdens de school- en volksfeesten in Goor surveilleerde een 23-jarige agente samen met haar collega’s rond 04.00 uur over de Grotestraat in Goor. Daar werd zij zonder enige aanleiding en in aanwezigheid van het overige uitgaanspubliek hard in haar bil geknepen door een man', aldus de politie. 

Gevlucht

De man ging er daarna rennend vandoor. De agente is de man achterna gerend, haalde hem in en heeft hem aangehouden. De 34-jarige man uit Goor, verzette zich tijdens de aanhouding. De man is geboeid overgebracht naar het bureau. 

Aangifte

De politieagente heeft aangifte gedaan van aanranding en belediging. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. 

De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: