dinsdag, 5. juli 2016 - 22:00 Update: 05-07-2016 22:27

Verdachte afpersen Jumbo gaat in hoger beroep

Verdachte afpersen Jumbo gaat in hoger beroep
Foto: Archief EHF
Groningen

Raadsman Tjalling van der Goot heeft namens de 51-jarige verdachte Alex O. hoger beroep ingesteld in de zogeheten Jumbozaak.

Van der Goot heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank in Groningen van 1 juli 2016. Dit meldt Anker en Anker Strafrechtadvocaten op de website.

De rechtbank meent voldoende bewijs te hebben O. in 2015 explosieven heeft neergelegd bij een tweetal vestigingen  van supermarktketen Jumbo in Groningen, een verjaarskaart met explosieven heeft gestuurd naar de Jumbo in Zwolle en dreigmails heeft verzonden waarin Jumbo onder dreiging van meer bommen werd gedwongen tot het afgeven van 2000 bitcoins. O. kreeg een gevangenisstraf van 8 jaar cel opgelegd.

Anker en Anker Strafadvocaten schrijft over de zaak: 'Cliënt ontkent elke betrokkenheid bij de feiten. Volgens de verdediging is de onderbouwing van het bewijs uiterst wankel. Aan divers ontlastend materiaal is de rechtbank voorbij gegaan.' De zaak zal in hoger beroep worden behandeld door het gerechtshof in Leeuwarden en moet binnen zes maanden behandeld worden.

Categorie:
Provincie: