maandag, 18. juli 2016 - 10:11 Update: 18-07-2016 11:53

Agenten in Friesland en Groningen bedreigd en mishandeld

Groningen/Leeuwaden

In ons zowel Friesland als Groningen zijn agenten zondag gedreigd. In Leeuwarden heeft de politie zondagmiddag aan de Jan Jelles Hofleane in Leeuwarden een 24-jarige inwoner van Beilen aangehouden.

De man bedreigde een agent en zijn politiehond met een scherp voorwerp. De politiemedewerker voelde zich door de dreigende situatie genoodzaakt om zijn dienstwapen te trekken. De verdachte gooide zijn wapen weg en kon daarna worden aangehouden. De Drent is ingesloten voor verhoor. 

Tweede gebeurtenis

Een politieagente is zondagmiddag in de Kleine Haddingestraat in Groningen mishandeld. De agente surveilleerde in burgerkleding. Zij wilde een man aanspreken die zich opvallend gedroeg. De man liep direct op de agente af en gaf haar meerdere vuistslagen in het gezicht. De agente kwam hierdoor op de grond terecht. De man is vervolgens op de agente gaan liggen en greep haar bij de keel. Omstanders hebben de man weggetrokken. Uiteindelijk kon hij, een 36-jarige inwoner van Beilen, door andere agenten worden aangehouden. De agente heeft door de mishandeling diverse striemen en zwellingen opgelopen. Zij heeft aangifte gedaan. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):