woensdag, 20. juli 2016 - 10:17 Update: 20-07-2016 10:18

Mooie weer zorgt voor toename ongevallen met motorrijders

Groningen

Net als voorgaande jaren vallen er opnieuw een hoop slachtoffers onder motorrijders nu door het mooie weer veel motorrijders de weg opgaan.

Alleen gisteren al raakte drie motorrijders in Noor-Nederland gewond bij een ongevallen. De drie werden met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. In twee gevallen waren tractoren betrokken bij de ongevallen. Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken de drie ongevallen.

Hichtum

Op de Schwartzenbergweg kwam dinsdagavond een 30-jarige motorrijder uit Bolsward in botsing met een tractor. De bestuurder van deze tractor wilde een weiland in rijden. Vermoedelijk zag de motorrijder te laat dat de tractor af ging slaan. Een botsing was dan ook het gevolg. De 30-jarige motorrijder belandde hierbij in een sloot. Een andere motorrijder verleende eerste hulp en haalde de motorrijder uit de sloot. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. 

Opende

Op de Scheiding raakte dinsdagavond een 66-jarige motorrijder uit Ureterp gewond. Volgens getuigen haalde de motorrijder een aantal auto’s en een vrachtwagen in. Vervolgens wilde de man ook nog een tractor in gaan halen. Die sloeg echter af en vermoedelijk zag de 66-jarige man dat te laat. Een botsing was het gevolg en de motorrijder kwam daarbij ten val. Hij raakte daarbij een installatie van een tankstation. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het personeel van de ambulance en een traumateam. De 66-jarige man werd daarna per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. 

Blijham

Een 52-jarige motorrijder uit Onstwedde raakte dinsdagavond op de Hoofdweg gewond nadat hij in botsing was gekomen met een tegemoetkomende auto. De bestuurder van dit voertuig, een 19-jarige automobilist uit Veendam, wilde gaan afslaan en zag daarbij vermoedelijk de naderende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was dan ook het gevolg. De 52-jarige man raakte daarbij gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.     

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: