donderdag, 28. juli 2016 - 16:24

Populariteit regionale luchthavens toegenomen

Populariteit regionale luchthavens toegenomen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eelde

In de eerste zeven maanden van 2016 zijn gemiddeld 19,29% meer vliegtickets verkocht voor vluchten vertrekkende vanaf regionale luchthavens dan vorig jaar. Dit is gebleken uit een overzicht van de verkoopcijfers van Vliegtickets.nl. Redenen die Vliegtickets.nl geeft voor de toename zijn o.a. de sterke positionering van lowcost airlines op de regionale luchthavens en het groeiende aanbod in eindbestemmingen.

Eindhoven, Charleroi en Groningen grootste uitschieters

Alle regionale luchthavens die zich op aanrijafstand van Utrecht bevinden zijn meegenomen in de analyse. Van alle regionale luchthavens zijn Eindhoven Airport (43.4%), Charleroi (56,8%) en Groningen Airport Eelde (40,2%) de grootste uitschieters. Redenen die Vliegtickets.nl geeft voor de toename zijn het sterke aanbod in vliegtickets van lowcost airlines en de groei in het aanbod van bestemmingen. Uit de afzetcijfers blijkt dat Ryanair en Transavia voorop lopen met de verkoop van vliegtickets.

Top 3 bestemmingen

Vanaf steeds meer regionale luchthavens zijn populaire bestemmingen in Spanje, Portugal en Groot-Brittannië te bereiken. Eindhoven is de regionale luchthaven met de meeste vluchten. De meest aangevlogen luchthavens vanaf Eindhoven zijn:

  • Barcelona
  • Londen
  • Lissabon

De overige regionale luchthavens hebben een top drie aan vergelijkbare bestemmingen in Spanje, Portugal en Groot-Brittannië.

Regionale luchthavens

In het overzicht zijn alle luchthavens meegenomen die zich op aanrijafstand van Utrecht bevinden. Naast Eindhoven, Charleroi en Groningen zijn dit ook de luchthavens van Rotterdam, Brussel, Weeze en Maastricht. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal verkochte vliegtickets in de periode van 1 januari tot en met 20 juli 2016, tegenover dezelfde periode in 2015.

Categorie:
Provincie: