vrijdag, 29. juli 2016 - 20:26 Update: 29-07-2016 20:34

Politie start onderzoek na dodelijke basejump van elektriciteitsmast

Politie start onderzoek na dodelijke basejump van elektriciteitsmast
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Afferden

Donderdag is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van de dood van een 28-jarige vrouw uit Teuge. Dit meldt de politie vrijdag.

Basejump

Het incident vond plaats op dinsdagavond 19 juli even over 21.30 uur. De vrouw kwam om het leven bij een zogenaamde basejump vanaf een elektriciteitsmast, die in een weiland staat in het Gelderse Afferden. De resultaten van het eerste onderzoek ter plaatse gaven aanleiding tot nader onderzoek.

De vrouw maakte deel uit van een groepje van vier personen die allen aan basejumpen doen. Bij basejumpen wordt er door mensen met een parachute van hoge objecten als flats, kerktorens of masten gesprongen.

Bij het onderzoek werd de lokale politie geassisteerd door de Dienst Luchtvaart van de Landelijke Eenheid en de afdeling Forensische Opsporing. Na het fatale ongeval werden diverse getuigen gehoord waaronder de drie andere basejumpers.

Scenario’s

Bij het onderzoek wordt met alle scenario’s rekening gehouden: zelfdoding, een misdrijf of een noodlottig ongeval. Concrete aanwijzingen voor één van deze mogelijkheden zijn er op dit moment nog niet. In het belang van het onderzoek doet de politie geen nadere mededelingen.

Informatie

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk informatie hebben of in het bezit zijn van foto- of videomateriaal dat kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: