maandag, 15. augustus 2016 - 8:08 Update: 15-08-2016 17:11

Pluimveehouderij met 15.000 kippen afgebrand

Orvelte

In de nacht van zondag op maandag ontstond er brand bij een agrarisch bedrijf in Orvelte aan het Oranjekanaal Noord Zuidzijde.

Het ging hier om een pluimveehouderij. Hoewel veel korpsen uit de regio werden opgeroepen( Westerbork, Schoonoord, Assen, Hoogeveen),  kwam voor ruim 15.000 kippen de hulp te laat, aldus locoburgemeester G.J.W.Bent van Midden Drenthe. Twee schuren gingen in vlammen op met daarin ruim 15.000 kippen

De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door een bovenliggende hoogspanningsleiding waarvan er inmiddels door de zengende hitte al twee waren gesprongen. Energie maatschappijen Enexis en Tennet moesten eerst maatregelen nemen alvorens de brandweer verder kon met blussen.

Rond half drie kwam de melding binnen over de brand.  De brand leek rond kwart voor vijf onder controle te zijn, maar even na zeven uur vanmorgen laaide het vuur aan de achterkant van de schuren toch weer op. De brandweer blust nu heel gericht met een straal om het vuur onder controle te houden. Dit meldt RTV Drenthe maandag. En deden zich zover bekend geen persoonlijke ongelukken voor.Het woonhuis van de pluimveehouder bleef gespaard. Veiligheidsregio Drenthe laat weten dat er bij de brand ook asbest is vrijgekomen, wat niet gevaarlijk zou zijn  voor de omgeving, omdat het alleen op het terrein van de boer is terechtgekomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: