donderdag, 1. september 2016 - 9:07 Update: 01-09-2016 13:07

Dierenbescherming stopt met filmen op paardenmarkten

Dierenbescherming stopt met fimen op paardenmarkten
Foto: fbf
Den Haag

Omdat er steeds meer agressie is tegen medewerkers van de Dierenbescherming, heeft de organisatie besloten om geen misstanden meer te filmen op paardenmarkten. Tegenover de NOS zegt Piko Fieggen van de Dierenbescherming: ‘Wij kunnen de veiligheid van onze mensen niet langer garanderen’.

De ernst van de incidenten neemt volgens Fieggen toe. ‘Eerst was het alleen een beetje duwen en trekken, maar als er nu drie man om je heen komen staan die op dreigende toon vertellen dat je beter kunt vertrekken, is dat niet echt lekker. Zeker niet voor onze vrouwelijke medewerkers.’

De intimidaties bestaan onder andere uit het spugen, op voeten staan of het proberen in te rijden met paarden op medewerkers. ‘Ik heb ook van een handelaar gehoord dat er door zijn collega's een paar duizend euro is geboden als één van ons in elkaar wordt geslagen’, aldus Fieggen.

Rinus Bakker, zelf paardenhandelaar en voorzitter van de Centrale Bond van Paardenhandelaren, zegt zich niet te herkenning in het beeld dat geschetst wordt door de Dierenbescherming. ‘Ik kom regelmatig op paardenmarkten, ik ken dit soort verhalen niet. Kijk, laatst waren mensen 's nachts op de markt in Zuidlaren aan het filmen. Een handelaar had aan hen gevraagd: wie zijn jullie? Als ze dan niet willen zeggen van wie ze zijn, ja, dan roep je misschien wat over je af’, aldus Bakker.