zaterdag, 10. september 2016 - 9:50 Update: 11-09-2016 21:18

Drie gewonden bij meerdere opstootjes op Raadhuisplein in Emmen

Drie gewonden bij twee verschillende incidenten op Raadhuisplein in Emmen
Foto: Archief EHF
Emmen

Op en rondom het Raadhuisplein in Emmen vonden vrijdagavond tijdens de drie feesttelijke dagen verschillende opstootjes en vechtpartijen plaats. De politie moest dan ook meerdere keren optreden.

Bij twee van deze incidenten raakten in totaal drie mensen gewond. Door de politie werden nog geen aanhoudingen verricht. Nader onderzoek volgt.

Man met mes gestoken

Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats raakte gewond toen hij na een ruzie met een mes werd gestoken. Omstanders verleenden direct eerste hulp. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 35-jarige kon zich volgens eigen zeggen weinig meer herinneren wat zich op het Raadhuisplein had afgespeeld. Getuigen vertelden de aanwezige agenten dat twee mannen ruzie met elkaar kregen. Eén van pakte vervolgens een mes en stak de ander. Vervolgens ging de man met het mes er vandoor. 

Opnieuw raak

Na de steekpartij ontstond er op het plein weer een ruzie. Daarbij raakten een 35-jarige vrouw en een 40-jarige man, beide afkomstig uit Emmen, gewond. Ze werden door een groepje aangevallen. Zowel de man als de vrouw raakten daarbij gewond. De 40-jarige werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De gewonde 35-jarige ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. Het duo deed aangifte. Nader onderzoek volgt dan ook. 

Emmen feest

Emmen staat dit weekend in het teken van het driedaagse Festival De Opening. Met het festival wordt het culturele seizoen in Emmen geopend.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: