maandag, 12. september 2016 - 17:09 Update: 12-09-2016 17:11

OM eist celstraf voor wegmaken lijk Beets

OM eist celstraf voor wegmaken lijk Beets
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Beets

Het Openbaar Ministerie heeft maandag 10 maanden cel geëist tegen een 50-jarige vrouw voor het medeplegen van het wegmaken van het lichaam van een 69-jarige man uit Beets. De man werd eind september 2014 vermoord.

Het slachtoffer werd op 1 oktober 2014 als vermist opgegeven. De verdachteen haar ex woonden bij het slachtoffer. Zij vertelden de politie dat hij op vakantie was. Na enkele dagen werden op het erf botfragmenten gevonden van de schedel van het slachtoffer. Een van die fragmenten is vermoedelijk beschadigd door een schot. Het lichaam is verbrand in een zelfgemaakte oven op het terrein.

De verdachte woonde op het erf bij het slachtoffer. Zij was de ex van de medeverdachte, die in de woning op de bovenverdieping woonde. Deze had in het verleden een relatie met de dochter van het slachtoffer. Het OM ziet deze inmiddels overleden man als hoofdverdachte: hij zou het slachtoffer door een gat in de vloer van de bovenverdieping hebben doodgeschoten terwijl deze beneden in het toilet was. Door zijn overlijden kan het OM hem niet meer vervolgen.

Volgens het OM zijn er weliswaar aanwijzingen dat de vrouw van tevoren wist van het plan om het slachtoffer om te brengen, maar is daarvoor geen wettig en overtuigend bewijs gevonden. Niet bewezen kan worden dat zij de moordsamen hebben beraamd of dat er afspraken of een taakverdeling waren.

Kruiwagen

Wel verdenkt het OM haar ervan dat zij samen met de hoofdverdachte het lichaam heeft weggemaakt. Zo zou zij geholpen hebben het lichaam op een kruiwagen te leggen om het naar de vuurplaats te brengen. Ook zou zij na het verbranden resten uit de oven hebben gehaald en op een stortplaats hebben gelegd. Een politiehond trof de eerdergenoemde botresten daar aan. Ook werden een bril van het slachtoffer en patronen gevonden. Het OM stelt dat zij de dood van het slachtoffer met haar handelen heeft proberen te verhullen.

De officier van justitie neemt het de vrouw  kwalijk dat zij met haar handelen de nabestaanden onnoemelijk veel leed heeft toegebracht. Doordat hij was omgebracht en verbrand hebben de nabestaanden geen waardig afscheid kunnen nemen. Hoewel zij niet de trekker heeft overgehaald stelt het OM dat zij een wezenlijke rol heeft vervuld. Ook neemt het OM het haar kwalijk dat de nabestaanden nog altijd niet weten wat het motief was.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):