donderdag, 15. september 2016 - 16:41

Bestuurder hoogwerker Oosterwolde vervolgd

Bestuurder hoogwerker Oosterwolde vervolgd
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Oosterwolde

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland gaat de bestuurder van de hoogwerker, een 48-jarige man uit Oosterwolde, vervolgen voor dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld. De man bestuurde en bediende op 2 mei 2015 de hoogwerker, een zogeheten ‘verreiker’, tijdens het oldtimerevenement in Oosterwolde. Met vijf volwassenen en acht kinderen hoog in het bakje viel de hoogwerker om. Eén toeschouwer kwam te overlijden en twaalf mensen raakten gewond.

De man mocht wel met de hoogwerker rijden, maar was niet bevoegd om ermee te werken. Daarnaast zijn er volgens het OM meerdere veiligheidsmaatregelen ontweken en overtreden. Zo zaten er bijvoorbeeld 13 personen in het bakje, terwijl drie personen maximaal is toegestaan. De man moet zich op 28 november 2016 voor de rechter verantwoorden.

De organisatie van het evenement is niet als verdachte aangemerkt. Zij heeft in de aanloop naar dit evenement afgesproken dat de hoogwerker niet als attractie zou worden ingezet om personen omhoog te brengen. Het tegen die afspraak in toch omhoog brengen van toeschouwers, met de ernstige gevolgen van dien, kan haar niet verweten worden.

Ook de werkgever van de bestuurder van de hoogwerker wordt niet als verdachte gezien. Er zijn namelijk geen aanwijzingen dat de werkgever de 48-jarige man opdracht heeft gegeven om het bakje met de 13 toeschouwers omhoog te brengen of dat de werkgever ervan wist dat de hoogwerker als attractie zou worden ingezet.

Categorie:
Provincie: