donderdag, 22. september 2016 - 20:50 Update: 25-09-2016 16:07

'Banga-lijst' circuleert bij studentenvereniging Vindicat in Groningen

Op studentenvereniging Vindicat in Groningen circuleert een 'banga-lijst'
Foto: Archief EHF
Groningen

Op de studentenvereniging Vindicat in Groningen circuleert een lijst met foto's, telefoonnummers en adressen van 23 studenten.

De lijst wordt de Vindicat's  'Oprechte Almanak 2016' genoemd.en is een alternatief op de Vindicat's reguliere jaarboek. Onbekenden hebben de lijst samengesteld met als doel deze te verspreiden onder de leden. Dit meldt RTV Noord donderdag. Het stadse weblog Sikkom heeft de lijst in handen gekregen. Elke pagina toont een foto van een studente met daarbij naam, telefoonnummer en de naam van de woning een een aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe 'beter' in bed. Als Sikkon contact zoekt met de studentes, krijgen ze de hoor op de haak.

Een woordvoerder van de studentenvereniging Vindicat tegen RTV Noord: 'Wij nemen hier nadrukkelijk afstand van, dit kan niet door de beugel.' Ook onderzoekt de vereniging wie de lijst gemaakt heeft: 'We hebben sterke vermoedens dat dit door één of meerdere leden van onze vereniging in elkaar is gezet. Als dat daadwerkelijk zo is, nemen we passende maatregelen.'

De Jonge Socialisten hebben bij oogtv.nl al gereageerd op het uitkomen van de Vindicat's  'Oprechte Almanak 2016'  Voorzitter Rico Tjepkema van de Jonge Socialisten spreekt van misselijkmakend seksisme. 'Verwerpelijk en uiterst onsmakelijk'.

Lees ook: Studentenvereniging vindicat schorst 13 leden om banga-lijst studentes

Categorie:
Provincie: