vrijdag, 23. september 2016 - 9:11 Update: 23-09-2016 17:07

Piloot filmt hoe hij ontsnapt aan onthoofding

Piloot filmt hoe hij ontsnapt aan onthoofding
Foto: Printscreen Youtube
Nevada

Piloot Thom Richard heeft een engeltje op zijn schouder gehad. Zondag stond hij samen met andere vliegers op de startbaan klaar om te vertrekken tijdens de National Championship Air Race in Reno, Nevada.

Maar door motorproblemen slaagde Richard er niet in om op te stijgen, terwijl zijn vlieg-kameraden wel aan het vertrekken waren en dat liep maar net goed af.

Richard: ''Ongeveer 20 seconden voor de start van de race, besloot ik mijn motor af te zetten. Ik opende de koepel van mijn vliegtuig om een teken te geven naar de organisatie dat ik problemen had. Vervolgens merkte ik op dat de vlaggenzwaaier de landingsbaan opliep om de rest van de piloten te waarschuwen.

''Maar enkele vliegtuigen begonnen te rollen en seconden later vlogen andere vliegtuigen mij voorbij. Een achteropkomend toestel was ook vertrokken en sloeg met zijn vleugel tegen de achterkant van mijn cockpit en ging rakelings over mijn hoofd.'' Dit alles gebeurde met een snelheid van 100 kilometer per uur. Een cameraatje in de cockpit van Richards vliegtuig 'Hot Stuff' registreerde het gebeuren.

De propeller van het passerende vliegtuig maakte drie diepe sneden in de rechtervleugel van Hot Stuff. Beide toestellen raakte door de aanvaring zwaar beschadigd. Richards raakte slechts gewond aan zijn hand. ''Ik ben een gelukkig man dat het zo heeft mogen aflopen''.

Categorie:
Provincie: