maandag, 3. oktober 2016 - 21:55 Update: 03-10-2016 22:40

Geen plaats voor oud-leden Vindicat. Bedrijf voert 'Geen Eikels-beleid'

Geen plaats voor oud-leden Vindicat. Bedrijf voert 'Geen Eikels-beleid'
Foto: Archief EHF
Groningen

Marketingbureau Sellian neemt geen mensen in dienst die lid geweest zijn van de Groningse studentenvereniging Vindicat. Het bedrijf laat weten vanaf vandaag een 'Geen Eikels-beleid' te voeren.

Ook leden van 'vergelijkbare clubjes uit andere studentensteden' maken weinig kans meer op een baan bij Sellian. Dit schrijft onder meer het Algemeen Dagblad (AD) maandag. Op zijn blog zegt de mede-eigenaar van bedrijf Sellian, Ernst Wallinga, zich diep te schamen voor het gedrag van de corpsballen, dat volgens hem 'een smet werpt op de stad Groningen'. Studentenvereniging Vindicat kwam negatief in het nieuws vanwege  verspreiding van een 'banga-lijst' van vrouwelijke leden en de ernstige mishandeling van een aspirant-lid tijdens de ontgroening.

Ernst Wallinga schrijft verder: 'De manier waarop de jongens en meisjes respectloos met nieuwe leden omgaan zet een beeld neer van verwende kinderen die denken dat hun gedrag zich verheft boven het gewone volk en verbeeld zich dat het lidmaatschap van "Het Corps" toegang biedt tot de betere baantjes voor de toekomst. Een old boys netwerk zou ze aan een goede positie helpen. Het staat goed op je CV, zo gaat de gedachte.'  En vroeger was dat ook zo, maar de tijden zijn veranderd. Wallinga: 'Mensen worden tegenwoordig geselecteerd op talent en attitude, niet op relaties. De vriendjes cultuur van vroeger is hardnekkig maar sterft wel degelijk uit. En echt talent onderscheidt zich wanneer ze zich weet te verbinden met zijn omgeving. Niet door zich af te scheiden van de omgeving en een eigen subcultuur in stand te houden dat gestoeld is op denkbeelden uit een ver verleden.'

Wallinga eindigt zijn blog: 'Wij zoeken naar echt talent, dus naar mensen die echt op zoek zijn naar groei als mens én als professional. Want we willen geen eikels in de club die graag andere eikels naar binnen halen.' Bij Sellian werken nu zo'n tien medewerkers. Onder hen is een aantal studenten. De eigenaren verwachten de komende tijd te groeien en meer mensen aan te nemen.