dinsdag, 25. oktober 2016 - 14:09 Update: 25-10-2016 14:17

Nog eens 10 miljoen euro voor opleiding extra ambulanceverpleegkundigen

Nog eens 10 miljoen euro voor opleiding extra ambulanceverpleegkundigen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Er wordt voor het aankomende jaar 10 miljoen euro extra beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor de opleiding van ambulanceverpleegkundigen. Dit meldt het ministerie dinsdagmiddag.

'Met dit geld kunnen de regionale ambulancevoorzieningen (RAV) de schaarste in verpleegkundig personeel in de acute zorg aanpakken', aldus het ministerie dat ververwacht dat hierover op korte termijn binnen de RAV’s en de verschillende Regionale Overleggen Acute Zorg concrete afspraken gemaakt worden. 

Het nu vrijgemaakte geld komt bovenop de 15,7 miljoen die minister Schippers eerder deze maand extra beschikbaar heeft gesteld om de beschikbaarheid en spreiding van ambulances te verbeteren.

Oplossing NZa

Eerder dit jaar lieten Ambulance Zorg Nederland (AZN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) weten dat er meer geld nodig is om de opleidingen van nieuwe ambulancemedewerkers te bekostigen. 

Oplossing gevonden

Door vergrijzing, arbeidsmarktontwikkelingen, meer medewerkers in deeltijd en beleid rondom duurzame inzetbaarheid moet meer personeel worden opgeleid. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft nu met AZN en ZN een oplossing gevonden voor 2017 om voldoende nieuwe ambulanceverpleegkundigen of ambulancechauffeurs op te leiden. 

Het ministerie van VWS heeft daartoe tien miljoen euro extra beschikbaar gesteld. Dit staat in het bekostigingsbeleid voor de ambulancezorg 2017, dat de NZa maandag heeft vastgesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: