maandag, 31. oktober 2016 - 20:32 Update: 31-10-2016 20:55

Hond plast op kleding zwemmer, baasje slaat na opmerking zwemmer in elkaar

Hond plast op kleding zwemmer, baasje slaat na opmerking zwemmer in elkaar
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Scheveningen

Zondag is op het Scheveningse strand een 46-jarige man mishandeld nadat hij een opmerking had gemaakt tegen het baasje van een hond die zojuist op zijn kleding had lopen plassen. Dit meldt de politie maandag.

De politie onderzoekt het incident en vraagt getuigen op contact op te nemen met de politie.  De 46-jarige Hagenaar was zondagochtend rond 09.15 uur aan het zwemmen in de zee, toen hij zag dat een hond, een bruine staffort of pitbull, over zijn kleding plaste. 

Mishandeling

Toen hij de 37-jarige eigenaar van de hond op het strand aansprak, werd hij door hem mishandeld. De 37-jarige verdachte schopte en sloeg het slachtoffer tegen zijn borst en hoofd. Hierdoor raakte het gebit van de man beschadigd; hij brak twee tanden. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Toen politieagenten de inmiddels weggelopen verdachte aanspraken, vluchtte hij richting de Vuurbaakstraat. Na een korte achtervolging hield een agent hem aan. Op dinsdag 1 november wordt hij voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Oproep getuigen

Hoewel de politie al enkele getuigen over deze zaak heeft gesproken, komt ze graag in contact met meer mensen die informatie kunnen hebben. Heeft u informatie over deze zaak dan vraagt de politie om contact op te nemen met de recherche in Scheveningen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: