zondag, 6. november 2016 - 10:27

Te weining bekend over subsidie opruimen drugsafval

Den Bosch

Er nog onvoldoende bekend over de subsidieregeling voor eigenaren van grond waarop drugsafval is gedumpt. Dit meldt Binnenlands Bestuur op basis van een evaluatie van het ministerie van I&M en de provincies.

In alle provincies zouden minder subsidieaanvragen zijn binnengekomen dan het aantal geregistreerde dumpingen in 2015. De provincie Noord-Brabant vormt hier een uitzondering op omdat hier meer aanvragen zijn gedaan dan geregistreerde dumpingen.

Gemeenten en andere terreineigenaren die in 2015 kosten hadden gemaakt voor het opruimen van drugsafval, konden tussen 1 februari en 1 april een aanvraag voor subsidie indienen. De subsidie is maximaal 50 procent van de kosten die zijn gemaakt voor het opruimen van het afval. Het rijk stelt tot 2018 een miljoen euro per jaar beschikbaar voor de subsidies.

De meeste subsidieaanvragen komen uit de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het lage aantal aanvragen voor subsidie is volgens de evaluatie te wijten aan de onbekendheid van de regeling. Onderzocht wordt hoe de regeling verbetert kan worden. 

Categorie:
Provincie: