woensdag, 16. november 2016 - 15:12 Update: 16-11-2016 15:15

Politie legt beslag op schilderijen en auto’s bij hennepactie Drenthe

Alteveer

Woensdag heeft de politie, na een onderzoek naar een hennepkwekerij aan de Albert van Daatselaarstraat in het Drentse Alteveer, beslag gelegd op 80 schilderijen, enkele duizenden euro's, een vuurwapen, twee auto’s en bankrekeningen. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Bij de inval werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer vijfhonderd planten en een stekkenkwekerij. In de woning trof de politie twee verdachten aan, maar zij zijn niet aangehouden. Zij worden op een later moment verhoord.  In verband met dit onderzoek is er ook nog gezocht op een adres aan de Vlotlaan in Monster. Daar zijn vier auto’s in beslag genomen en is er ook beslag op bankrekeningen gelegd.

Aanpak hennepteelt in Noord-Nederland

Politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland pakken hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. 

Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: