vrijdag, 18. november 2016 - 13:36 Update: 18-11-2016 13:52

OM seponeert zaak dode baby Papendrecht vanwege onvoldoende bewijs

OM seponeert zaak dode baby Papendrecht vanwege onvoldoende bewijs
Foto: Archief EHF
Papendrecht

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak, waarbij een 9 maanden oude baby in Papendrecht is komen te overlijden, moeten seponeren omdat intensief onderzoek onvoldoende bewijs heeft opgeleverd om de moeder of haar toenmalige partner voor de rechter te brengen als verdachte van doodslag of mishandeling. Dit heeft het OM vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Waarschijnlijk ernstig mishandeld

Het meisje werd naar alle waarschijnlijkheid begin oktober vorig jaar dusdanig ernstig mishandeld, dat zij er in de nacht van 5 op 6 oktober aan overleed. De hulpdiensten werden op de avond van 5 oktober gewaarschuwd toen het kind onwel werd. De artsen van het ziekenhuis waar het kindje naartoe gebracht werd, waarschuwden de politie.

TGO opgestart

Na de dood van de baby werd een team grootschalig onderzoek opgestart. Er werd sectie op het lichaampje van het meisje verricht en daaruit bleek dat zij door geweld om het leven was gekomen. 

Diezelfde maand werden de moeder van het meisje en haar toenmalige partner, die niet de vader is van het kind, aangehouden. Beide verdachten kwamen in december vorig jaar op vrije voeten, maar het onderzoek werd voortgezet. 

Na intensief onderzoek valt er niet vast te stellen door wie het ernstige letsel is toegebracht dat heeft geleid tot de dood van het meisje. Het OM heeft de zaak daarom moeten seponeren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):