donderdag, 24. november 2016 - 15:22

Hond valt politiepaard aan

Hond valt politiepaard aan
Foto: Archief EHF
Tilburg

Een agent van de bereden politie heeft in Tilburg woensdagavond 23 november de eigenaar van een pitbullachtige hond aangehouden. De man had zijn hond, die meerdere malen een paard en de berijder aanviel, niet onder controle.

Op woensdag 23 november 2016 om 20.15 uur surveilleerde twee agenten te paard op de Lange Nieuwstraat. Ze zagen een man op skeelers die zich liet voortrekken door twee pitbullachtige honden. Hij kwam verschillende keren voorbij rijden. Een agent te paard zag dat de honden veel belangstelling hadden voor de paarden. Hij merkte dat zijn paard onrustig werd. 

Bijten

Op een gegeven moment rukte een van de honden zich los en viel direct het paard aan. De agent merkte dat het paard zich verdedigde door de schoppen en te trappen. Maar hij zag dat de hond constant probeerde het paard in zijn benen of borst te bijten. Ook zag hij dat de hond hem in zijn been wilde bijten. Hij liet het paard een stuk galopperen om de hond kwijt te raken wat niet lukte. De eigenaar van de hond probeerde zijn hond terug te roepen maar die luisterde in het gehele niet naar hem. Uiteindelijk gaf het paard de hond een trap die piepend een tuin in rende. 

Aangehouden

De eigenaar van de hond werd aangehouden en de hond in beslag genomen. De zaak zal verder onderzocht worden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):