donderdag, 24. november 2016 - 17:20 Update: 25-11-2016 9:05

Dode man in Wilhelminakanaal is vermiste Belgische kickbokser

Lichaam gevonden in Wilhelminakanaal; mogelijk vermiste kickbokser
Foto: Archief MV
Oirschot

Een schipper heeft donderdagmiddag rond 15.00 uur een stoffelijk overschot aangetroffen in het Wilhelminakanaal in Oirschot. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het om het lichaam gaat van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. Dit naar aanleiding van de kleding die de man draagt.

De politie heeft de omgeving van de vindplaats afgezet en heeft een sporenonderzoek gedaan. De vindplaats is een paar kilometer verwijderd van de plaats waar De Bonte zijn auto is terug gevonden.

De officiele identificatie moet nog plaatsvinden, maar de politie gaat er vanuit dat het om de vermiste Belg gaat. Zaterdag zal sectie op het lichaam worden gedaan om de doodsoorzaak te achterhalen.

Marc de Bonte was vrijdag 4 november, rond middernacht, vanuit het Belgische Turnhout op weg gegaan naar zijn vriendin in Best waar hij niet is aangekomen. Eerder die vrijdagavond is hij nog gezien in Bladel, op een personeelsfeest van de sportschool waar hij werkt. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Op zondag 6 november werd de auto van De Bonte terug gevonden op de Wilhelminakanaalstraat in Best. Hierna zijn meerdere zoekacties geweest naar de Belg, maar zonder resultaat.

Lees ook: Auto vermiste Belgische kickbokser gevonden