zondag, 27. november 2016 - 18:48 Update: 27-11-2016 19:02

Gevonden lichaam is van vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte

Gevonden lichaam is van vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte
Foto: Archief EHF
Oirschot

Dit weekend is officieel vastgesteld dat de dode, die afgelopen donderdag in het Wilhelminakanaal in Oirschot werd aangetroffen, de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte betreft. 'De recherche onderzoekt nog hoe het slachtoffer precies om het leven kwam', meldt de politie zondagmiddag.

Auto gevonden

De 26-jarige Marc de Bonte uit het Belgische Kasterlee ging zaterdag 5 november, rond middernacht, vanuit het Belgische Turnhout op weg naar zijn vriendin in Best. Hij kwam daar echter nooit aan. Zijn auto werd op zondag 6 november teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Op donderdagmiddag 24 november werd zijn lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal aan de Heikantweg in Oirschot. Dit na een melding van een schipper. 

Identiteit

In eerste aanleg kon de identiteit van het slachtoffer niet met 100% zekerheid vastgesteld worden. Aan de hand van de kleding bestond wel het sterke vermoeden dat het om Marc de Bonte ging. Dit weekend werd officieel duidelijk dat het slachtoffer daadwerkelijk Marc de Bonte is. 

Sectie

Op het lichaam van het slachtoffer is ondertussen sectie verricht. Over de uitslag wordt nu nog geen terugkoppeling gegeven, omdat we nog in afwachting zijn van de resultaten van het toxicologisch onderzoek.

Getuigenoproep

De politie vraagt mensen, die mogelijk nog iets opvallends hebben gezien in of rondom het Wilhelminakanaal in de omgeving van Best en Oirschot dat mogelijk met de dood van Marc de Bonte verband zou kunnen houden, om hierover contact te zoeken met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: