donderdag, 8. december 2016 - 13:10

Nederland is nog niet e-bike proof

Nederland is nog niet e-bike proof
Foto: Archief EHF
Assen

Recreatieve fietsers geven fietsen in Nederland het cijfer 7.9. Dat blijkt uit een enquête van de ANWB gehouden onder 11.228 recreatieve fietsers. De grootste ergernissen zijn hobbels, uitstekende boomwortels, kuilen of gaten in de weg. Ook storen de fietsers zich aan de drukte op de fietspaden, de snelheidsverschillen en asociaal gedrag van andere weggebruikers. Ook zijn Neerlands fietspaden niet e-bike proof vanwege de snelheid en de wendbaarheid van de elektrische fiets en het gebrek aan oplaadpalen langs de route.

De provincie Drenthe scoort met een 8,4 het best, Flevoland het laagst met een 7,5. Drenthe heeft ook de grootste aantrekkingskracht op fietsers uit andere provincies.  Zo’n 36% van de fietsers in Drenthe komen uit een andere provincie.

Volgens de respondenten kan het comfort van de fietspaden dus beter en ziet een groot gedeelte van de fietsers  graag meer rustplekken en oplaadpunten voor de elektrische fiets langs fietsroutes .  Daarnaast is de bewegwijzering en het bermonderhoud een punt van aandacht.

De uitkomsten van de fietsenquête zijn aangeboden aan alle provincies. De rapporten zijn volgens de ANWB, Fietsersbond en Stichting Landelijk Fietsplatform een aansporing om kwesties te verbeteren. Fietsen is immers één van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen van Nederlanders.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):