donderdag, 15. december 2016 - 10:45

Ouder echtpaar met auto te water in Zuidbroek

Zuidbroek

Een oudere echtpaar is woensdagavond tegen kwart over 7 met hun auto in het Winschoterdiep in Zuidbroek terechtgekomen. Dit gebeurde op de hoek waar het Westeind en de W.A. Scholtenweg samenkomen

Hoe de auto van de weg in het water is beland, is vooralsnog een raadsel. De brandweer van Zuidbroek moest even zoeken voor de auto was gevonden. Op dat moment stonden de man en de vrouw in het water, naast hun wagen. Ze zijn op eigen kracht uit de auto gekomen. Ze werden onderzocht door ambulancepersoneel.

Anouk Bruintjes, bevelvoerder van de brandweer Zuidbroek, die met 2 wagens was uitgerukt: "Ze hebben mazzel gehad dat hun auto in de slik, de blubber is terechtgekomen. Daardoor dreef de auto niet af." Bruintjes heeft geen idee hoe de auto zo uit koers is geraakt.

De afstand tussen de weg en het diep is zeker 50 meter. Bovendien was deze grond erg drassig. Doordat het zo drassig was kwam zowel de ambulancedienst en de brandweer vast te zitten in de modder. Met wat duwwerk kwam de ambulance uit de modder.

Een boer hielp om de brandweerwagen uit de modder te halen. De te water geraakte wagen is afgesleept.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):