maandag, 2. januari 2017 - 14:18 Update: 02-01-2017 14:22

Automobilist rijdt agent aan op snelweg

Automobilist rijdt agent aan op snelweg
Foto: Archief EHF
Arnhem

Een 49-jarige automobilist uit Ede is zondagavond in Arnhem op de A50, ter hoogte van de afslag Arnhem-Centrum, aangehouden nadat hij was ingereden op een agent die hem een stopteken had gegeven. 'De man wordt verdacht van poging tot doodslag', meldt de politie maandag.

Agent bij verkeerscontrole

Vanwege een aanrijding op de linker rijstrook was deze door Rijkswaterstaat ‘afgekruist’. Voor het verkeer dat op de rechter rijstrook reed gold een snelheidsbeperking. 

Omdat dit verkeer sneller reed dan was toegestaan, en om de veiligheid van hulpverleners te waarborgen, werd het verkeer door de agent met armgebaren gemaand om langzamer te rijden.

Automobilist negeerde stopteken

Een automobilist had de rode kruizen boven de weg genegeerd en reed toch op de linker rijstrook. Toen hij de agent zag wilde hij snel invoegen op de rechter rijstrook maar kreeg een stopteken met de bedoeling om de man te laten stoppen op de linker rijstrook en hem daar aan te spreken. De man negeerde het stopteken en reed, weliswaar met lage snelheid, tegen de agent aan. Die verloor daardoor zijn evenwicht en raakte daarbij licht gewond.

Aangehouden

Met behulp van een andere agent kon de man achter het stuur vandaag gehaald worden. Hij is op het politiebureau ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: