woensdag, 25. januari 2017 - 19:36

Aanhoudingen na onderzoek gewapende beroving

Aanhoudingen na onderzoek gewapende beroving
Foto: Archief EHF
Groningen

De politie heeft op dinsdag 24 januari 2017 vier mannen in de leeftijd van 22, 25, 29 en 30 jaar oud en één 23-jarige vrouw, allemaal woonachtig in Groningen, aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een beroving met automatische wapens en/of bezit van drugs.

Op woensdag 12 oktober 2016 deed een 26-jarige inwoner uit Hoogeveen aangifte bij de politie. Hij zou diezelfde dag aan de Esdoornlaan in Groningen zijn beroofd van zijn spullen. Hij moest onder andere zijn sieraden en telefoon afgeven aan drie mannen onder bedreiging van meerdere wapens. De politie startte direct een onderzoek. 

Onderzoek

Op dezelfde dag werd in een woning in Groningen door leden van het Arrestatieteam een 36-jarige inwoner uit de stad aangehouden voor betrokkenheid bij deze beroving. Hij zit momenteel in gevangenhouding. Na uitvoerig onderzoek werd de identiteit van de andere verdachten duidelijk. Daardoor konden vijf verdachten dinsdag 24 januari worden aangehouden op verschillende plaatsen in Groningen en Winschoten. Ook deze aanhoudingen zijn door het Arrestatieteam verricht. Er is bewust voor dit gespecialiseerde team gekozen omdat de verdachten in het bezit konden zijn van vuurwapens. Dit bleek ook bij de aanhouding van de 22-jarige verdachte. Hij had binnen handbereik een vuurwapen liggen toen hij werd aangehouden. Hierop werd ook de 23-jarige vrouw die bij hem aanwezig was aangehouden. Bij de aanhouding van de 25-jarige man troffen de leden van het Arrestatieteam in de woning meerdere soorten drugs aan. Ook de 30-jarige man die bij de 25-jarige  in de woning was, werd aangehouden voor het bezit van verdovende middelen. De verdachten werden voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dat houdt in dat de verdachten langer vast mogen worden gehouden. 

Wapens

Na de aanhoudingen heeft de politie zeven panden (één in Winschoten en zes in Groningen) doorzocht. Hierbij werden meerdere wapens aangetroffen, waaronder één Uzi, één vuurwapen, vier imitatievuurwapens die niet van echt te onderscheiden zijn en munitie. Tevens werden er grote hoeveelheden hard en softdrugs aangetroffen en ruim 8000 euro aan contanten. De politie gaat verder met het onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: