donderdag, 9. februari 2017 - 11:50

Vluchtende automobilist rijdt fietser aan

Vluchtende automobilist rijdt fietser aan
Foto: Politie
Meppel

De politie hield woensdagmiddag 8 februari een 23-jarige autobestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man sloeg op de vlucht voor de politie en reed vervolgens een fietser aan.

Agenten wilde de auto met daarin de man controleren omdat het kenteken van de auto gesignaleerd stond. Op de Burgemeester Knopperslaan besloot de man bij het zien van de politie er in zijn auto vandoor te gaan. Met grote snelheid reed hij door Meppel en besloot niet aan een controle mee te werken. 

Fietser

Op Het Vledder botste hij tijdens zijn vlucht tegen een fietser die hierna ten val kwam. Hij reed hierna wederom met grote snelheid door Meppel waar op dat moment veel winkelend publiek aanwezig was. 

Aangehouden

Uiteindelijk moest hij op het Zuideinde voor een voor hem rijdende auto stoppen waarna hij kon worden aangehouden als verdachte van het rijden zonder rijbewijs, negeren stopteken, zware mishandeling (fietser), doorrijden na een aanrijding en het voorhanden hebben van bijna 30 gram softdrugs. De 23-jarige werd in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: