zondag, 19. maart 2017 - 18:54 Update: 19-03-2017 22:36

Agenten in Zwolle zetten stroomstootwapen voor het eerst in

Stroomstootwapen voor het eerst ingezet bij aanhouding
Foto: Politie
Zwolle

Zaterdagmiddag heeft de politie in Zwolle voor het eerst gebruik gemaakt van het stroomstootwapen bij een aanhouding van een agressieve man. Dit meldt de politie zondag.

Openbare dronkenschap

Een 29-jarige man uit Zwolle die wegens openbare dronkenschap op het Rodetorenplein werd aangehouden was agressief en probeerde zich te onttrekken aan de aanhouding. Hierop werd besloten het wapen in te zetten.

Agressief

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat op het Rodetorenplein een man die onder invloed was agressief reageerde richting voorbijgangers en diverse spullen vernielde. Ter plaatse zagen agenten een man die vaker is aangehouden voor openbare dronkenschap en daarbij standaard verzet pleegt. Ook nu reageerde hij agressief. 

Stroomstootwapen ingezet

Ondanks meerdere waarschuwingen bleef hij agressief en probeerde hij zich te onttrekken aan de aanhouding. Hierop werd besloten gebruik te maken van het stroomstootwapen. Het lukte daarop de man aan te houden en mee te nemen naar het bureau. De man liep geen letsel op en is na verhoor met processen-verbaal voor openbare dronkenschap en wederspannigheid heengezonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: