donderdag, 22. juni 2017 - 13:14 Update: 22-06-2017 19:53

Dode en zwaargewonde bij steekpartij in Leeuwarden

Dode bij steekpartij in Leeuwarden
Foto: SXC
Leeuwarden

De politie heeft donderdagmiddag 22 juni een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van moord danwel doodslag.

Die middag kwam bij de politie een melding binnen van een steekincident aan de Bereklauw in Leeuwarden. Diverse hulpdiensten zijn naar het bewuste adres gegaan en troffen daar een vrouw en twee mannen. De vrouw bleek te zijn overleden. Eén van de mannen was  zwaargewond en de andere man was licht gewond. Beide mannen zijn op dat moment aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is de moeder van de vermoedelijke dader, meldt de Leeuwarder Courant

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Zo worden er verschillende getuigen gehoord, wordt er sporenonderzoek gedaan en wordt een buurtonderzoek gehouden. De licht gewonde 31-jarige verdachte kon na behandeling in het ziekenhuis mee naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor verhoor. De andere verdachte, een 61-jarige man uit Leeuwarden, ligt nog in het ziekenhuis, Hij is zwaargewond.

De politie onderzoekt wat de toedracht van het steekincident is geweest en wat de precieze rol is geweest van de verschillende betrokkenen. Wel is duidelijk geworden dat beide verdachten familie van elkaar zijn. Volgens buurtbewoners en regionale media gaat het om een zoon die zijn vader en moeder heeft neergestoken. De politie heeft die lezing nog niet bevestigd. Het onderzoek loopt nog.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: