zaterdag, 15. juli 2017 - 10:00

NAM past website aan na klacht Milieudefensie

NAM past website aan na klacht Milieudefensie
Assen

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft haar website aangepast na een klacht van Milieudefensie bij de Reclame Code Commissie. Het bedrijf noemde gas de 'schoonste fossiele brandstof' en heeft dat veranderd in de 'minst vervuilende fossiele brandstof'.

De NAM blijft echter de stelling verdedigen dat aardgas de schoonste fossiele brandstof genoemd zou mogen worden. Milieudefensie is het principieel oneens met deze stelling en wil zij dat de commissie zich over de klacht uitspreekt. Donderdag 20 juli buigt de Reclame Code Commissie zich over de kwestie.

De NAM - een onderdeel van Shell, waarin Exxon een belang van 50 procent heeft -, blijft gas als een onderdeel van de transitie naar duurzame energie presenteren. "Daarmee draait de NAM inwoners en consumenten een rad voor ogen om de vraag naar gas op peil te houden", zegt Evert Hassink van Milieudefensie.

Klimaat belastende brandstof

"Gas is geen onderdeel van de energietransitie, maar een klimaat belastende brandstof waar we zo snel mogelijk van af moeten. Zeker gezien de aardbevingsellende in Groningen. Er zijn steeds meer en betere duurzame alternatieven voorhanden om onze huizen te verwarmen."

Milieudefensie vraagt de Reclame Code Commissie om het oordeel dat dergelijke uitlatingen ook in de toekomst niet zijn toegestaan: niet op de website van de NAM en ook niet in een andere context.

Categorie:
Provincie: