dinsdag, 18. juli 2017 - 15:02

Warm weer op dinsdag en woensdagochtend, later regen verwacht

Warm weer op dinsdag en woensdagochtend, later regen verwacht
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Het is erg warm weer vandaag en tot woensdagochtend blijft het warm gevolgd door mogelijk onweer op woensdagmiddag. Woensdagmiddag neemt in Nijmegen het risico toe op enkele pittige buien, waarbij onweer, hagel en veel neerslag mogelijk is.

Maatregen en advies vandaag

De kids van de Kidsloop zijn vandaag door Vierdaagsefeesten geadviseerd om zich vooral goed in te smeren met zonnebrandcrème. Daarnaast waren er petjes uitgedeeld en was er extra water beschikbaar. Er werd veelvuldig de schaduw opgezocht door de honderden jonge wandelaartjes en hun begeleiders. Vooral in de Stevenskerk was het tijdens de pauzestop heerlijk bijkomen.

Ook de verkeersregelaars krijgen extra aandacht: de korte broek mag aan, hoewel het schoeisel wel stevig moet blijven, parasols zijn uitgereikt en waar mogelijk zijn verkeersposten verplaatst naar de schaduwzijde van de straat. Insmeren en waar mogelijk de huid zoveel mogelijk bedekken tegen de brandende zon, is het meegegeven advies. Verkeersposten die in de volle zon staan worden regelmatig gewisseld. Er wordt extra drinkwater naar de posten gebracht en ook wordt gecheckt dat er voldoende gegeten wordt.

De EHBOposten in de stad zijn ook voorzien van extra drinkwater.

Advies voor bezoekers Roze Woensdag

Omdat Woensdagmiddag Roze Woensdag is, de middag waarop de wandelaars van de 4Daage door de binnenstad trekken, worden er veel bezoekers in de binnenstad verwacht. Bezoekers wordt aangeraden om een regenjasje mee te nemen zodat er geen plotselinge afkoeling plaatsvindt. Verder zijn er in de stad veel mogelijkheden om even te schuilen bij ofwel de vaste horecaondernemingen dan wel onder de overkappingen die overal in de stad staan opgesteld.

Categorie:
Provincie: