woensdag, 16. augustus 2017 - 21:00 Update: 16-08-2017 23:13

Medewerker kinderopvangcentrum verdacht van ontucht

Medewerker kinderopvang De Bilt pleegde ontucht met twee kinderen
Foto: Archief FBF.nl
De Bilt

Op zondag 13 augustus jl. heeft de politie een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van ontucht met twee jonge kinderen uit een gezin. Dit heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Het incident vond vorige week plaats op een buitenschoolse opvang in De Bilt, waar de verdachte werkte als pedagogisch medewerker en de betreffende kinderen opvang kregen. De zaak kwam aan het licht na aangifte door de ouders van de twee kinderen.

Zedenrechercheurs doen momenteel onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de zaak. De Utrechter wordt er van verdacht de kinderen onzedelijke handelingen bij hem te hebben laten verrichten. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de verdachte dit al vaker heeft gedaan of dat hij ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd.

Woensdagavond 16 augustus zijn de ouders met kinderen op de groepen waar verdachte werkte, op de hoogte gesteld tijdens een bijeenkomst georganiseerd door het kinderopvangcentrum in samenwerking met de gemeente. Daarbij waren ook de politie, de GGD en het Openbaar Ministerie aanwezig.

De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en blijft in ieder geval tot vrijdag 18 augustus vast zitten. Het Openbaar Ministerie beslist voor die tijd of de man zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris om verlenging van zijn voorarrest te vragen.

Categorie:
Provincie: