vrijdag, 18. augustus 2017 - 10:45 Update: 18-08-2017 14:12

Jongen (18) rijdt woning binnen, twee gewonden

Jonge automobilist negeert stopteken en rijdt woning binnen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bilthoven

Een 18-jarige automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag na het negeren van een stopteken van de politie op de vlucht geslagen en een woning in aan de 1e Brandenburgerweg in Bilthoven binnegereden. 'De man bleek onder invloed van alcohol en softdrugs en werd aangehouden', meldt de politie vrijdag.

Melding geluidsoverlast

Rond 03.50 uur kwam een melding van geluidsoverlast in een parkeergarage aan de Kwinkelier. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen een auto de garage uitrijden. 

Achtervolging

Ze gaven de bestuurder een stopteken die echter besloot om met hoge snelheid weg te rijden. Na een korte achtervolging crashte de auto, door nog onbekende oorzaak, in een woning. De bewoner kwam met de schrik vrij, de gevel raakte ernstig beschadigd.

Aanhouding

In de auto zaten vier mannen. Twee van hen, 18 jaar uit Bunnik en Utrecht, raakten gewond en moesten per ambulance naar een ziekenhuis. De andere inzittende, 18 jaar uit Utrecht, werd nagekeken door ambulance personeel maar hoefde niet mee. 

Alcohol en drugs

Agenten namen bij de 18-jarige bestuurder uit Bilthoven een alcohol- en speekseltest af. Daaruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol (455 ug/l) en onder invloed was van softdrugs (THC). Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. 

Beginnend bestuurder

Het alcoholpromillage in combinatie met het feit dat hij een beginnend bestuurder is, zorgde ervoor dat zijn rijbewijs werd ingenomen. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: