vrijdag, 22. september 2017 - 11:02

Hondengeleiders politie vaak te laat

Hondengeleiders politie vaak te laat
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Bij spoedmeldingen komen hondengeleiders van de politie steeds vaker te laat. Hun werkgebied is groter geworden waardoor de aanrijdtijd langer is. Ook dreigen ze hun dienstauto kwijt te raken. Dit meldt het AD.

De goed getrainde honden van de politie kunnen in gevaarlijke situaties het verschil maken. Ze kunnen een menigte in bedwang houden, inbrekers opsporen en gewapende mensen uitschakelen. Door de vorming van de Nationale Politie moet één geleider soms drie provincies bestrijken.

Hondengeleider Maarten Liebregts zegt tegenover de krant: ‘Op papier zijn we met evenveel hondengeleiders, maar het lijkt alsof we in aantal zijn gehalveerd. De aanrijdtijden zijn te lang. Ik rijd soms tussen de meldingen door. Omdat je te lang onderweg bent, word je ondertussen weer afgebeld.

Tegen het wegbezuinigen van de dienstauto’s hebben hondengeleiders uit de regio Midden Nederland een bezwaarprocedure start. Een woordvoerder van de Nationale Politie laat weten dat geleiders gemiddeld 34 uur per week beschikbaar zijn. De rest van de week staat de auto doelloos voor deur. Dit zou volgens hem niet uit te leggen zijn aan de burger. 

Categorie:
Provincie: