maandag, 5. februari 2018 - 11:12 Update: 05-02-2018 11:13

SP: Toename zwerfjongeren bestrijden met extra sociale woningbouw

Jongeren vinden praten over depressie moeilijk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

Opnieuw blijkt dat het aantal zwerfjongeren in Zwolle is toegenomen. Belangrijke oorzaak hiervan is het grote tekort aan sociale huurwoningen, waardoor de doorstroom vanuit maatschappelijke organisaties als Limor, De Herberg en instanties voor beschermd wonen compleet vastloopt.

De SP heeft dit probleem de afgelopen jaren regelmatig aan de kaak gesteld, maar er is ondanks toezeggingen van het huidige college vorig jaar weinig gebeurd om dit probleem aan te pakken.

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ”Niemand hoort op straat te moeten slapen. Toch neemt het aantal zwerfjongeren al jaren toe. De belangrijkste reden hiervoor is het grote tekort aan sociale huurwoningen. De woningnood zorgt ervoor dat de doorstroom vanuit allerlei maatschappelijke instellingen vastloopt, met lange wachttijden als gevolg. Dit speelt al jaren, maar er wordt veel te weinig aan gedaan door de gemeente. De gemeente verwijst steeds naar de versnellingsactie en de semipermanente woningbouw op de Oosterenk, maar dat is niet genoeg om het probleem op te lossen. De woningen op de Oosterenk hadden een half jaar geleden al bewoond moeten zijn, maar zijn nog steeds niet klaar. Van de 100 semipermanente woningen die in 2017 gebouwd zouden worden zijn er welgeteld 0 gerealiseerd.

De huidige coalitie weigert keer op keer maatregelen te nemen om extra sociale huurwoningen te bouwen en nu worden de gevolgen daarvan opnieuw pijnlijk duidelijk. Het roer moet nu echt radicaal om. Daarom vragen wij het college op korte termijn te zorgen voor extra opvangplekken, om te zorgen dat niemand in Zwolle op straat hoeft te slapen. Ook moeten er op korte termijn extra woningen worden bijgebouwd om de nood te lichten, zowel semipermanent als regulier.”

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: