zondag, 20. mei 2018 - 19:36 Update: 21-05-2018 12:21

Twee van de drie doodgeschoten herten waren drachtig

Twee van de drie doodgeschoten herten waren drachtig
Foto: Staatsbosbeheer
Lelystad

Op 21 plekken zijn aan de Knardijk de hekken van de Oostvaardersplassen vernield waardoor er drie edelherten wisten te ontsnappen en over de A6 te lopen. Omdat de verkeersveiligheid in gevaar zou brengen, zijn de herten gedood. Volgens het AD waren twee van de drie herten drachtig.

Staatsbosbeheer vindt het onacceptabel dat activisten afgelopen nacht opnieuw op verschillende locaties over de hekken van de Oostvaardersplassen zijn geklommen om balen hooi in het natuurgebied te verspreiden.

‘In de Oostvaardersplassen is inmiddels weer volop eten te vinden voor de grote grazers. Twee onafhankelijke dierenartsen constateerden 9 mei nog dat bijvoeren door Staatsbosbeheer echt niet meer nodig is. Ze bevestigden hiermee hun eerdere bevindingen van 23 april dat het bijvoeren afgebouwd kon worden’ aldus Staatsbosbeheer.

Tevens was er brand gesticht op het uitzichtpunt aan de Praambult. Staatsbosbeheer: ‘Met de illegale nachtelijke activiteiten brengen de activisten de dieren, onze medewerkers en zichzelf in gevaar.’

Staatsbosbeheer is begonnen met het repareren van het hek en gaat aangifte doen van vernieling.

Categorie:
Provincie: