vrijdag, 1. juni 2018 - 15:35 Update: 01-06-2018 15:36

Vijf verdachten dood Kaan Safranti blijven langer vast

Vijf verdachten dood Kaan Safranti blijven langer vast
Foto: Archief EHF
Breda

De Rechter-Commissaris in Breda heeft vrijdag besloten dat de drie mannen en twee vrouwen, die afgelopen dinsdag zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident op 8 april jl. waarbij Kaan Safranti om het leven kwam, langer vast blijven zitten. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Melding knallen gehoord

De politie kreeg zondag 8 april 2018 omstreeks 20.20 uur meldingen van bewoners aan de Sandenburgstraat in Breda dat ze knallen hadden gehoord. Direct erna zou een aantal auto´s snel zijn weggereden. In een van de flats werd een man aangetroffen die was neergeschoten. Het slachtoffer was overleden. Het bleek te gaan om de 26-jarige Kaan Safranti. De politie formeerde onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing.

Wapen

Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de snelweg A-58 in de berm een automatisch vuurwapen aangetroffen. Het vermoeden is dat hiermee Kaan Safranti is doodgeschoten. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt. 

Persoonlijke spullen

Enkele dagen na het schietincident werden langs dezelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden.  In het TV-programma Opsporing Verzocht  werden op dinsdag 22 mei 2018 getuigen opgeroepen om te reageren.

Aanhouding

Uitgebreid rechercheonderzoek leidde naar een vijftal in Limburg verblijvende verdachten. Zij werden dinsdag 29 mei 2018  aangehouden. Er zijn twaalf adressen onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Het onderzoek, onder leiding van de officier van justitie, naar de exacte toedracht is nog in volle gang.