dinsdag, 17. juli 2018 - 13:59

Weinig incidenten tijdens Vierdaagsefeesten

Weinig incidenten tijdens Vierdaagsefeesten
Foto: Jan Willem de Venster
Nijmegen

Ook de maandag was weer een drukke dag in de binnenstad van Nijmegen. In de stad werden de lichtkranten geactiveerd om te waarschuwen dat het op de Waalkade en bij Faber druk was. De politie kan direct op de officiële accounts van de organisatie communiceren zodat alle informatie eenduidig is. Alle gebruikers van de app en het twitteraccount van de organisatie ontvingen zodoende gelijktijdig hetzelfde bericht als op de lichtkranten over de drukke locaties.

Overdag was er sprake van een aangename en levendige drukte, en rond een uur of acht in de avond liep de stad goed vol. Ondertussen deden de vele restaurants en foodtrucks goede zaken. Berekeningen van vorige jaren tonen aan dat er een economisch bestedingseffect is van ongeveer €33 miljoen euro in de Vierdaagsefeestenweek.

De politie geeft aan dat er ondanks, of misschien wel dankzij, de drukte een goede sfeer hangt. Er zijn weinig aanhoudingen verricht.

Door de droogte kampte het evenement de eerste dagen met geuroverlast. De extra maatregelen die werden getroffen om de stad schoner te krijgen na een dag feest werpen op tal van plaatsen nu hun vruchten af. De reinigingsdienst Dar spuit de rioleringen door met water met citronella, en de urinoirleverancier voegt cherry flavour toe bij het reinigen. Ook zijn er extra voorzieningen bijgeplaatst.

Categorie:
Provincie: