zaterdag, 19. januari 2019 - 12:04 Update: 19-01-2019 14:42

Rotterdamse douaniers verdacht van witwaspraktijken

Rotterdamse douaniers verdacht van witwaspraktijken
Foto: EFH
Rotterdam

Afgelopen dinsdag hebben de Rijksrecherche en de FIOD drie woningen en een bedrijfspand doorzocht. 'Dat gebeurde in een strafrechtelijk financieel onderzoek naar drie douaniers die worden verdacht van onder meer witwassen. Er zijn geen aanhoudingen verricht', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag weten.

Rotterdamse haven

'De douaniers van 31, 34 en 37 jaar zijn afkomstig uit Rotterdam, Schiedam en Den Haag en werkzaam in het Rotterdamse havengebied. Het onderzoek, onder leiding van het OM in Rotterdam, is gestart omdat er opvallende contante opnamen en stortingen plaatsvonden op de bankrekeningen van verdachten, die niet in verhouding stonden tot hun legale inkomsten', aldus het OM.

Beslag op vermogen

Bij de doorzoekingen werd beslag gelegd op 155.000 euro contant geld, horloges, sieraden en diverse mobiele telefoons. Ook werden twee kluizen doorzocht. Burgers moeten vertrouwen kunnen hebben in de overheid en het openbaar bestuur. Dit vertrouwen wordt beschaamd door personen die bij de overheid werkzaam zijn of een openbaar ambt bekleden en zich niet integer gedragen. Dat is zeer ernstig en daarom treedt de overheid hiertegen op.

'Integere Haven'

Om criminaliteit binnen de haven tegen te gaan is enkele jaren geleden het programma Integere Haven in het leven geroepen. Een samenwerking tussen het OM, politie, Douane, Deltalinqs, de gemeente en het Havenbedrijf om de veiligheid en integriteit in het havengebied te vergroten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):