donderdag, 31. januari 2019 - 22:35 Update: 31-01-2019 22:56

Werkstraffen en jeugddetentie geëist tegen tieners voor groepsverkrachting van 24-jarige vrouw

De meeste jongens hadden geen strafblad en waren geen criminelen
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen vijf tieners van 16-19 jaar werkstraffen en jeugddententie geëist voor het verkrachten van een 24-jarige vrouw.

Tegen de zesde verdachte wordt jeugd-tbs geëist. Het slachtoffer is een verstandelijk beperkte vrouw uit Tilburg. DIt schrijft Omroep Brabant donderdag. De tieners zouden zich volgens de aanklager schuldig hebben gemaakt aan groepsverkrachting. Dat zou in een periode van twee maanden meerdere keren gebeurd zijn. Het OM  vindt dat de jongens uit Tilburg de vrouw ook een schadevergoeding moeten betalen. Ze zouden ook spullen hebben gestolen in haar huis.

Pas nadat de vrouw was verhuisd uit Tilburg Noord stopte het misbruik en durfde de vrouw aangifte te doen. De advocaat van de tieners laat weten dat de jongens de vrouw niet hebben gedwongen en dat de seks vrijwillig was. Volgens de TIlburgse politie maakten de jongens, die in 2017 werden opgepakt, deel uit van een jeugdgroep. De meeste jongens hadden geen strafblad en waren geen criminelen.

Vijftien februari doet de kinderrechter uitspraak.