woensdag, 19. juni 2019 - 11:07

Aanhoudingen voor asbestdumpingen en dreigbrieven aanleg windparken

Foto van windmolen
Meeden

Drie mannen zijn woensdag aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de asbestdumpingen en dreigbrieven die verbandhouden met de geplande aanleg van windmolenparken in de provincies Drenthe en Groningen.

De afgelopen jaren zijn er meerdere incidenten geweest gericht tegen landeigenaren, bedrijven en initiatiefnemers voor te bouwen windmolens in Drenthe en Groningen en tegen daarmee verbonden organisaties zoals leveranciers en dienstverleners. Meerdere bedrijven en bestuurders kregen dreigbrieven om hun werkzaamheden bij windmolenparken stil te leggen en daar is tot tweemaal toe ook gehoor aan gegeven. Ook werd er op verschillende plekken asbest gedumpt. Dit zijn ernstige strafbare feiten en daarom zijn de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek gestart om de verantwoordelijke(n) te stoppen, aan te houden en te vervolgen. 

Tot nu toe drie verdachten aangehouden

In het onderzoek naar verantwoordelijke(n) van asbestdumpingen en dreigbrieven in relatie tot de aanleg van windparken in de provincies Drenthe en Groningen zijn drie verdachten aangehouden. Een 61-jarige man uit Tweede Exloërmond, een 58-jarige man verblijvend in Meeden en een 50-jarige man uit Nieuw-Buinen zijn woensdagochtend 19 juni aangehouden. De verdachten zijn na hun aanhouding overgebracht naar een politiebureau en worden verhoord. Er zijn vanochtend ook zes zoekingen verricht op verschillende adressen in Meeden, Nieuw-Buinen, Groningen, Tweede Exloërmond, Oude Pekela en Stadskanaal (vier woningen en twee bedrijfspanden). Dat er drie verdachten zijn aangehouden betekent niet dat het onderzoek is afgelopen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: