maandag, 22. februari 2021 - 14:49 Update: 22-02-2021 14:55

Lichaam vermiste Duitse (47) na auto te water gevonden in zijkanaal K

Foto van duiker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam-Noord

Duikers van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen hebben zondag aan het einde van de middag in zijkanaal K in Amsterdam Noord een stoffelijk overschot aangetroffen in het water. 'Het gaat om een 47-jarige vrouw uit Gronau die in de nacht van zaterdag op zondag met de auto met daarin haar drie kinderen te water was geraakt bij de Nieuwendammerdijk', zo laat de politie maandag weten.

Te water met auto

'De auto raakte in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur te water, met daarin de vrouw en haar drie kinderen van 8, 11 en 14 jaar', aldus de politie. De drie kinderen konden de auto snel verlaten en ongedeerd op de kade komen. De brandweer heeft met drie duikteams ruim een uur gezocht naar de bestuurder, maar zonder resultaat. Zij kregen assistentie van een politiehelikopter met warmtebeeldcamera en een boot met sonarapparatuur. De zoektocht werd daarna gestaakt.

Duikteam politie

Op zondag is de zoektocht hervat door een duikteam van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie  met daarbij ondersteuning van de sonarboot en de politiehelikopter.  Zij hebben op omstreeks 17.30 uur het lichaam aangetroffen.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd is en onderzoekt of er sprake is van een noodlottig ongeval of dat ze moedwillig het water in is ingereden. 'Andere scenario's zijn uitgesloten', aldus de politie. 

Categorie:
Provincie: