zondag, 20. november 2022 - 18:40

Man aangehouden in vermissingszaak Silvana Heber

Silvana Heber
Foto: Politie
Hoogeloon

In de loop van zaterdag 19 november is een team van de recherche gestart met een onderzoek naar de vermissing van de 36-jarige Silvana Heber uit Hoogeloon. Van haar ontbreekt sinds de vroege zaterdagochtend elk spoor en voor haar welzijn wordt gevreesd. In de loop van de zaterdag werd een 41-jarige man uit Hoogeloon aangehouden die vastzit voor nader onderzoek en verhoor.

Nadat de vrouw zaterdagochtend niet kwam opdagen bij een afspraak met familieleden, sloegen zij alarm. Op basis van hun verklaringen startte de politie een onderzoek naar de verblijfplaats van de vrouw. Er werd onder andere onderzoek in haar woning aan de Dyckmeesterstraat en zochten in de omgeving. Daarbij werden onder andere speurhonden en een helikopter ingezet. De auto van de vrouw is ten behoeve van verder onderzoek in beslag genomen. Ook werd halverwege de zaterdagmiddag een Burgernetmelding verspreid, waarin de aandacht voor de vermissing van de vrouw werd gevraagd. De politie zegt niet uit te sluiten dat zij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Man aangehouden

In de loop van het onderzoek werd zaterdag een man aangehouden die we ervan verdenken mogelijk meer te weten over de vermissing van de vrouw. Hij zit vast en is inmiddels uitgebreid gehoord. Vooralsnog heeft dit niet geleid tot bekend worden van de verblijfplaats van de vrouw. In opdracht van de officier van justitie blijft de man voorlopig vastzitten. Hem zijn alle beperkingen opgelegd, wat betekent dat hij alleen maar met zijn advocaat contact mag hebben.

Zoektocht door Mobiele Eenheid en Veteran Search Team

Het onderzoek naar de vermissing van de vrouw is zondag in volle omvang doorgegaan. In het kader daarvan worden door de Mobiele Eenheid enkele bospercelen in het buitengebied van Hoogeloon doorzocht . Zij werden daarbij ondersteund door speurhondengeleiders van de Landelijk Eenheid en vrijwilligers van het Veteranen Search Team. Daarnaast deed de politie uitgebreid buurtonderzoek. De politie komt graag in contact met iedereen die iets meer kan vertellen over de verblijfplaats van de vrouw of wat er met haar kan zijn gebeurd. Silvana is een vrouw van 36 jaar oud van ongeveer 1.60 meter lengte. Ze heeft een normaal postuur en rossig, halflang haar dat ze normaliter in een staart draagt. De vrouw droeg waarschijnlijk een zwarte, halflange jas en heeft mogelijk een bruine handtas bij zich. Zover bekend is zij niet in het bezit van een vervoermiddel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: