maandag, 14. december 2015 - 12:24 Update: 14-12-2015 12:51

Help boswachter mee met het tellen van verkrachters

Help boswachter mee met verkrachters tellen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Arnhem

In de eendenwereld is groepsverkrachting een veel voorkomend verschijnsel. Vrouwtjeseenden lijken hiervoor een nieuwe tactiek te hebben ontwikkeld.

Dat stelt boswachter Arjan Postma na een aantal opvallende waarnemingen in de polder. Om deze theorie te onderzoeken, heeft hij, in samenwerking met het NTR-wetenschapsprogramma De Kennis van Nu, jouw hulp nodig!

Meerdere keren zag Arjan hoe een vrouwtjeseend met een mannetjeseend achter zich aan langs een polderweg vloog, om op het laatste moment voor een auto langs te duiken. Omdat de mannetjes blind achter de vrouwtjes aan vliegen, zien zij het naderend gevaar niet. Zo zag Arjan Postma meerdere keren hoe de onoplettende mannetjes werden geschept door een auto.

Zelfredzaamheid

Arjan vermoedt dat vrouwtjeseenden onze infrastructuur gebruiken om zichzelf te redden tijdens een verkrachtingspoging. Om deze theorie te bewijzen, heeft Arjan jouw hulp nodig. Rij jij regelmatig over zo’n polderweg waar Arjan het over heeft? Help hem dan door iedere keer wanneer je over deze weg komt het aantal dode mannetjeseenden (te herkennen aan hun groene kop) te tellen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):