zondag, 20. december 2015 - 15:58 Update: 21-12-2015 14:47

'Op kerstavond zal een ruimterots langs de aarde scheren'

'Ruimterots zal op kerstavond langs de aarde scheren'
Foto: Terry Virts

Een langs scherende asteroïde heeft volgens verschillende mensen een verwoestende werking op de aarde. Wetenschappers spreken dit tegen dat de asteroïde voor grote problemen gaat zorgen. Het gebeurt vrij regelmatig dat zulke voorwerpen langs de aarde scheren.

De ruimterots met een doorsnede van ongeveer 0,70 kilometer zal op kerstavond langs de aarde gaan. Sommige zijn er van overtuigd dat de astroïde zal zorgen voor extra natuurkundige trekkrachten. Hierdoor zouden slapende vulkanen wakker worden en aardbevingen plaatsvinden.

De NASA zegt tegenover The Independent dat de ruimterots op een veilige afstand van de aarde zal blijven. Op ongeveer 28 keer de afstand van de aarde tot de maan.  Voor het instituut komt de rots dicht bij genoeg om hem goed te kunnen bestuderen. Dit zou volgens de NASA de komende twaalf jaar nog vijf keer voorkomen. In 2018 zal opnieuw een ruimte rots ‘dicht’ langs de aarden scheren.  De kans dat de komende 100 jaar een ruimterots de aarde zal raken wordt geschat op 0,01 procent. 

Voor nog meer nieuws door Blik op Nieuws, download de app in de Play Store of App Store. U kunt ons ook volgens op Facebook of Twitter

Categorie: