maandag, 14. maart 2016 - 19:26 Update: 15-03-2016 8:21

Mysterie rond Bermudadriehoek waarschijnlijk ontrafeld

Mysterie Bermudadriehoek mogelijk ontrafeld
Foto: Google Earth
Amsterdam

Wetenschappers denken het grote onheilspellende geheim van de Bermudadriehoek te hebben ontrafeld.

De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan. Al heel wat schepen maar ook vliegtuigen verdwenen decennia lang zomaar van de aardbol. Wetenschappers van de Artic University of Norway denken nu te weten hoe dat komt.

Op een plek in de Barendszee hebben wetenschappers op de bodem immens grote kraters ontdekt van gemiddeld 800 meter breed en 45 meter diep. Deze zouden zijn ontstaan door het lekken van ondergrondse voorraden van methaangas of olie.

Volgens de onderzoekers zou het gas zich ophopen en eens in de zoveel tijd tot ontploffing komen. Ten tijde van deze heftige explosie zouden 'gaten' in het zeeoppervlak worden geslagen die volgens de onderzoekers vergeleken kunnen worden met een nucleaire reactie. De oceaan warmt op en Schepen en vliegtuigen in de nabije omgeving worden verzwolgen. Men vermoed nu ook dat deze extreme gasvoorraden ook voorkomen in de oceaan en de Bermudadriehoek actief maken.  

Volgende maand zullen de experten hun bevindingen presenteren op het jaarlijkse congres van de European Geosciences Union. Het onderzoek zal worden voortgezet.

De Bermudadriehoek werd vanaf midden 20e eeuw bekend doordat vaar- en vliegtuigen er op mysterieuze wijzen zouden zijn verdwenen. Allerlei auteurs schreven deze verdwijningen toe aan onder meer paranormale verschijnselen, waarbij de wetten van de natuurkunde werden opgeheven, of aan activiteit van buitenaardse bezoekers.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):