woensdag, 23. augustus 2006 - 18:41

Jelle Kuiper is weer korpschef

Arnhem

Jelle Kuiper, voormalig korpschef van de politieregio Amsterdam-Amstelland, gaat met onmiddellijke ingang aan de slag als interim-korpschef van de politieregio Gelderland-Midden.

In verband met de sinds 16 augustus ontstane vacante functie van korpschef, heeft korpsbeheerder Pauline Krikke contact opgenomen met Jelle Kuiper en hem gevraagd de functie van interim-korpschef te vervullen.

Vandaag heeft Kuiper, tijdens een extra bijeenkomst van de Regionale Beheersdriehoek, toegezegd dat hij deze taak op zich wil nemen. Het managementteam van Gelderland-Midden, de Ondernemingsraad en de medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

De 61-jarige Kuiper is zeven jaar korpschef geweest van het korps Amsterdam-Amstelland. Alles bij elkaar maakte hij twintig jaar deel uit van de Amsterdamse korpsleiding. In november 2004 ging hij met functioneel leeftijdsontslag en sindsdien werkte hij 1 dag in de week aan de politieacademie in Apeldoorn en adviseerde hij het korps van Amsterdam.

Kuiper gaat de functie van interim-korpschef fulltime vervullen, waardoor hij dus volledig beschikbaar is voor het korps Gelderland-Midden. Om zijn taak goed te kunnen doen, gaat Jelle Kuiper, die woonachtig is in Alkmaar, in de regio een woning betrekken.

Jelle Kuiper gaat de functie van interim-korpschef vervullen totdat er een nieuwe korpschef is gevonden. De procedure hiervoor gaat binnenkort van start met het opstellen van een profielschets.
Provincie:
Tag(s):