maandag, 22. mei 2006 - 0:28

Locomotief raakt container

Culemborg

Vrijdagnacht rond 05.00 uur werd melding gedaan van een locomotief die schade zou hebben opgelopen bij station Culemborg. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen dat er diverse vernielingen waren aangericht. Vermoedelijk is een groepje jeugd hiervoor verantwoordelijk.

Er werd in de omgeving niemand meer aangetroffen. Getuigen die meer informatie hebben worden verzocht dit te melden.

Het onderzoek is overgedragen aan de Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) die het volgende nieuwsbericht heeft gepubliceerd:

Zaterdagochtend tussen 04.00 en 05.00 uur zijn er diverse voorwerpen op het spoor bij station Culemborg geplaatst. Onbekenden plaatsen een fiets en verschillende vuilcontainers op het spoor. Een locomotief en een wissel raakten beschadigd. De machinist kwam met de schrik vrij.

Tevens vernielden onbekenden enkele ruiten van station Culemborg. De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de daders.

Voorwerpen die op het spoor geplaatst worden kunnen de veiligheid van treinen, passagiers en omstanders ernstig in gevaar brengen. Het opsporen van plegers van spoor-criminaliteit is dan ook prioriteit voor de Spoorwegpolitie.
Provincie:
Tag(s):