vrijdag, 12. januari 2007 - 11:18

’Toll’

Den Haag

Een uit de hand gelopen grap met een Duitse kentekenplaat gaat een Haagse student waarschijnlijk een strafblad opleveren. Dit laat het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

In juni 2006 monteerde de 26-jarige Farid voor de grap een Duits kenteken op zijn Toyota en scheurde vervolgens twee keer langs de flitspaal op de Haagse Laan Copes van Cattenburch.

Hiervan werd een leuk filmpje gemaakt, onder de titel 'Flitsen ist toll', dat enige tijd later te zien was bij GeenStijl. Wat de Hagenaar niet had verwacht, was dat zijn identiteit door de lezers snel openbaar werden gemaakt. Ook het Openbaar Ministerie vonden het filmpje helemaal niet ’toll’ en spoorde de Hagenaar op.

Waar de kentekenplaat vandaan kwam, is uit verhoor nooit duidelijk geworden. De studenten legden daarover verschillende verklaringen af. Gestolen of gevonden, het doet er ook niet toe. Justitie verdenkt Farid niet van diefstal, maar van ’bemoeilijken herkenning kenteken’, een artikel uit de Wegenverkeerswet. Voor de snelheidsovertredingen die hij beging, tijdens zijn ‘tholle rit’, zal tijdens de zitting over worden gesproken.
Provincie:
Tag(s):