woensdag, 7. maart 2007 - 15:20

Conflict met Smit 'sleept' voort

Rotterdam

De slepers van Smit in Rotterdam hebben gisteren het werk opnieuw voor 24 uur neergelegd. Een akkoord met de directie van het bedrijf over een cao is nog steeds niet in zicht. Vorige week donderdag staakten de 240 medewerkers van het bedrijf ook. Vrijdag hervatten de slepers hun werk weer, om de andere bedrijven de tijd en de ruimte te geven om de achterstanden die door de staking is ontstaan weg te werken.

"Donderdagavond was er een unieke kans voor Smit om met ons tot een akkoord te komen. Maar de directie heeft deze kans volledig laten liggen, ondanks aandringen van onze zijde om hiermee een eind te maken aan de staking", zegt Cees Bos, bestuurder bij FNV Bondgenoten. "Ze veegden ons voorstel resoluut van tafel. En dat terwijl de werknemers hun eis een éénmalige uitkering naast hun salaris te krijgen, hebben verlaagd van tweeduizend euro netto naar maar achthonderd euro netto."

Het overleg met de bonden zit muurvast. Het bedrijf wil de hulp inroepen van een onafhankelijk 'mediator'. De bonden wijzen dat voorstel af. "Ondanks de adempauze die we vrijdag hebben ingelast, heeft Smit nog geen stap in onze richting gezet', legt Bos uit. "Smit blijft maar roepen dat er een bemiddelaar moet komen, maar dat is het probleem niet. Smit moet nog een stapje in onze richting zetten. Als ze dat doen, dan komen we eruit. Maar Smit weigert dat.
Provincie:
Tag(s):